Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη ΚΣΝΜ 29/ 04-10-2018,ώρα 13 00,στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Print Friendly, PDF & Email

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Καρύτση 10, Τ.Κ. 105 61 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. : 210 32 31 312, Fax: 210 32 20 754, e-mail: grksnm@culture.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε στη Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

που θα συνέλθει την  Πέμπτη  04-10-2018 στις 13.00

στο Κεντρικό κτήριο του ΥΠ.ΠΟ.Α. στην oδό Μπουμπουλίνας 20-22.

Σε περίπτωση που δεν θα παραστείτε, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 29/04-10-2018

Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων                                                     Εισηγήτρια:  Σουζάνα Χούλια Καπελώνη

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ή μη του ΥΠ.ΠΟ.Α., για υλοποίηση του έργου: «Aποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Διλόφου, Δήμου Βοΐου, Π.Ε. Κοζάνης», σύμφωνα με το άρθρο 11 του N. 4355/15, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ή μη του ΥΠ.ΠΟ.Α., για υλοποίηση του έργου: «Αποτύπωση, πρόταση αποκατάστασης και στατική μελέτη της στέγης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κολινδρού» από το ενοριακό Συμβούλιο του εν λόγω ναού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 ΘΕΜΑ 3ο: Χαρακτηρισμός ή μη ως νεώτερου μνημείου του τεμένους Μύκης Π.Ε. Ξάνθης.

ΘΕΜΑ 4ο: Χαρακτηρισμός ή μη ως νεώτερου μνημείου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στον οικισμό Μεγαλοχωρίου, νήσου Αγκιστρίου.

Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων                  Εισηγητής:  Αλέξανδρος Ξενάκης

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ή μη της Οριστικής Μελέτης του Δήμου Χαλκιδέων με τίτλο: «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας» (κατόπιν αυτοψίας της Επιτροπής).

ΘΕΜΑ 6ο: Χορήγηση ή μη άδειας κινηματογράφησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην εταιρεία παραγωγής “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Α.Ε.” για την παραγωγή εκπομπής με τίτλο “MORNING CALL: Presenting Greece”, της κινεζικής διαδικτυακής πλατφόρμας Youku του ομίλου ALIBABA, στις 13 Οκτωβρίου 2018.

 ΘΕΜΑ 7ο: Χορήγηση ή μη άδειας κινηματογράφησης στον Ιστορικό Τόπο της Γυάρου, από τον Vadim Jendreyko για λογαριασμό της εταιρείας Mira Film GmbH, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο “Αναζητώντας την Ευρώπη (In Search of Europe)”, για μία (1) ημέρα το χρονικό διάστημα από 8 έως 29 Οκτωβρίου 2018.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση ή μη α) της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και β) της Περιφέρειας Κρήτης (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου) ως φορέα υλοποίησης για την εκτέλεση των εργασιών του προτεινόμενου έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου» φερόμενης ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ή μη της μελέτης για την κατασκευή της πρόσβασης 3 του ΜΕΤΡΟ εντός του χώρου της επισκευαστικής βάσης της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ), του Σταθμού «Πειραιάς» (Γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ) επί της οδού Ακτής Καλλιμασιώτη, με την καθαίρεση τμήματος του υπόστεγου συντήρησης συρμών και του διώροφου κτίσματος βοηθητικών χώρων (WC και αποδυτήρια), κτηριακών εγκαταστάσεων του Τερματικού Σταθμού του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών–Πειραιώς, στο Δήμο Πειραιώς, Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς, Περιφερείας Αττικής, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Γραμματέας σε αυτήν τη Συνεδρίαση θα είναι η Δήμητρα Αρβανίτη, ΠΕ Ιστορικός, υπάλληλος, με β΄ βαθμό, του ΥΠ.ΠΟ.Α.

O Προϊστάμενος του Τμήματος Η Γενική Διευθύντρια ΑΜΤΕ    Η Πρόεδρος του Κ.Σ.Ν.Μ

Γραμματείας του ΚΣΝΜ           Αμαλία Ανδρουλιδάκη                Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Μιλτιάδης Ζάννος              Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α

 

Ακριβές Αντίγραφο