Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 

 Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2018

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 8).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

 1. Έγκριση ή μη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου «Μαρίνα Βουλιαγμένης», Δ.Ε. Βουλιαγμένης, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Περιφέρειας Αττικής.
 2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας για τη διεξαγωγή του 4ου Μαραθωνίου Ολυμπίας 2018 και τον τερματισμό των αθλητών επί του επαρχιακού δρόμου στη ΒΑ είσοδο του αρχαίου Σταδίου.
 3. Έγκριση ή μη αιτήματος του σωματείου «Διάζωμα» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στους αρχαιολογικούς  χώρους  της Ακρόπολης Αθηνών, των αρχαίων μεταλλείων στο Λαύριο (Σούριζα) και του Ιερού της Δήμητρας και Κόρης στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με τίτλο «Κλασική Αθήνα» για τρεις ημέρες, κατά το διάστημα από 26 Φεβρουαρίου 2018 έως 2 Μαρτίου 2018.
 4. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Boo Production» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο Παυλοπέτρι Λακωνίας, στο πλαίσιο παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ για το History Channel, την 1η και 3 Μαρτίου 2018.
 5. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγών κινηματογράφου-τηλεόρασης «Faliro House Productions A.E.» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικής σειράς του BBC, με τίτλο “The little drummer girl”, στις 26 Απριλίου 2018.
 6. Έγκριση ή μη αποδοχής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προς τη ΓΔΑΠΚ, για τις ανάγκες της ανασκαφικής έρευνας, κατά το έτος 2018, στη θέση «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου, Δήμου Κορινθίων, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη – Δ. Σβολόπουλος – Μ. Μερτζάνη

 1. Έγκριση ή μη: α) μελέτης αποκατάστασης και β) μελέτης συντήρησης του Βάθρου του Μηνοδώρου στη Δήλο, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 2. Έγκριση ή μη μελέτης προστασίας και ανάδειξης ψηφιδωτών σε ακίνητο της ΕΦΑ Λακωνίας επί των οδών Κ. Παλαιολόγου και Διοσκούρων στη Σπάρτη, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη  ​

 1. Έγκριση ή μη: α) πρότασης του Δήμου Αρταίων σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» Άρτας, και  β) αιτήματος για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης υφιστάμενης οδού πρόσβασης στο Κάστρο της Άρτας, από την είσοδο μέχρι το «Ξενία».
 2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Ροδιακής Λέσχης 21ος αιώνας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας του ορόφου στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την 1η Μαρτίου 2018.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Σ. Χούλια – Καπελώνη – Θ. Βλαχούλης  ​

 1. Έγκριση ή μη Έκθεσης Ελέγχου Επιτροπής του άρθρου 41 του Ν.3028/2002 σχετικά με τη διατήρηση αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διλόφου, Δήμου Βοΐου, Π.Ε Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (εξ αναβολής).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

 1. Συγκρότηση Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας εικόνας που κατασχέθηκε εις χείρας Κ. Δαφέρμου.
 2. Συγκρότηση Τριμελούς Εκτιμητικής Επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας εικόνων που κατασχέθηκαν εις χείρας Γ. Πηλίδη.
 3. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Αικ. Αναγνωστάκου για  χορήγηση άδειας μόνιμης εξαγωγής τριών μεταβυζαντινών εικόνων στην Γερμανία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη

 1. Έγκριση ή μη της «Μελέτης της κατάστασης διατήρησης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Στεφάνι, Δήμου Κορινθίας», Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Έφη Μεραμβελιωτάκη

 

 

 Η Πρόεδρος του

   Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

                                             Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

  Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Γενική Διευθύντρια

Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής

Κληρονομιάς

Έλενα Κόρκα

Π.Ε. Αρχαιολόγων