Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη –Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

 

 Αθήνα, 1η Ιουνίου 2018

 

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 21).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

 1. Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δυτική επέκταση του ΤΡΑΜ στον Πειραιά», στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Α’, στον άξονα του τροχιόδρομου μεταξύ των Χ.Θ. 2+910 και Χ.Θ. 2+941, στο Δήμο Πειραιώς, Π.Ε. Πειραιώς, Περιφέρειας Αττικής.
 2. Έγκριση ή μη προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού σε καλλιτεχνικούς φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κατά τη φθινοπωρινή περίοδο του έτους 2018.
 3. Έγκριση ή μη αιτήματος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το «2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», κατά το χρονικό διάστημα από 11 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2018.
 4. Έγκριση ή μη αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για  έναρξησυστηματικής επιφανειακής έρευνας στη νήσο Κω στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος (2018-2022).
 5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για έναρξη επιφανειακής έρευνας παλαιολιθικών καταλοίπων στη λεκάνη της Μυγδονίας, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος (2018-20).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη- Δ. Σβολόπουλος

 1. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Λάρισας, Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Α. Λαζαρίδου

 1. Έγκριση ή μη αιτήματος της γαλλικής εταιρείας παραγωγής «Lato sensu Productions» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sur les traces d’ Ulysse avec Sylvain Tesson» στους εξής αρχαιολογικούς χώρους και μουσείο: Αρχαιολογικό χώρο Σταυρού και Αρχαιολογική συλλογή Σταυρού Ιθάκης (αρμοδιότητας ΕΦΑ Κεφαλληνίας και Ιθάκης), Σπήλαιο του Λοΐζου Ιθάκης (αρμοδιότητας ΕΦΑ Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας), κατά το διάστημα από 19 έως 21 Ιουνίου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια–Καπελώνη

 1. Αίτηση θεραπείας του Νικολάου Κασέρη κατά όρου της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΒΜΑ/ΤΒΜΑΧΜΑΕ/216263/129805/4714/1504/30/06/2016 ΥΑ με θέμα: «Έγκριση αιτήματος του Νικολάου Κασέρη για την τροποποίηση της χρήσης του ακινήτου με στοιχεία ΚΜ IV 1747 οικοδομών Ρόδου, επί της οδού Σοφοκλέους 35 στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, από αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος (κατάστημα μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος» (εξ αναβολής).
 2. Έγκριση ή μη εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων στη β΄ στάθμη του ξενοδοχείου φερομένης ιδιοκτησίας Νικολάου Κασέρηστο ακίνητο με στοιχεία ΚΜ IV 1747 οικοδομών Ρόδου, επί της οδού Σοφοκλέους 35 στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου (εξ αναβολής).
 3. Έγκριση ή μη μελέτης αλλαγής χρήσης υφιστάμενης τριώροφης οικοδομής από κατοικία και οίκο αγιογραφίας σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, φερόμενης ιδιοκτησίας Μαυραγάνη Ηλία, που βρίσκεται σε οικόπεδο στο Ο.Τ. Γ55 του τομέα Α’ της Τ.Κ. Καστρακίου, Δήμου Καλαμπάκας, Π.Ε Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 4. Έγκριση ή μη υλοποίησης του προτεινόμενου έργου «Συντήρηση- απεντόμωση τέμπλου και των εικόνων του τέμπλου του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτη Άρτας», από την Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.4355/2015.
 5. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αρταίων για  την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του θεάτρου του Κάστρου της Άρτας και του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Παναγίας. Παρηγορήτισσας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κατά το θέρος 2018.
 6. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας του κυλικείου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής μουσικής, στις 15 Ιουνίου 2018.
 7. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Ρόδου και του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πολιτικής και Υγείας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης των διαθέσιμων αιθουσών στην Πύλη D’Amboise στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νο Bricks in the Wall Campain», στις 19 και 20 Ιουνίου 2018.
 8. Έγκριση ή μη αιτήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της αίθουσας του ορόφου στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομιλία από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σ. Συρόπουλου, στις 24 Ιουνίου 2018.
 9. Έγκριση ή μη χορήγησης αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Millenium Production» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της  Πάτμου, κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 13 Ιουνίου 2018.
 10. Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας παραγωγής «Deutsche Welle» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2018.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εισηγήτρια: Α. Λαζαρίδου

 1. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Μουσείου Ακρόπολης για την εισαγωγή και τον προσωρινό δανεισμό εκατόν εξήντα δύο (162) έργων από το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης Palace Museum στο Πεκίνο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Απαγορευμένη Πόλη. Ιδιωτικά Διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Τσιανλόγκ» στο Μουσείο Ακρόπολης από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019 (διάρκεια δανεισμού: 31 Αυγούστου 2018 έως 15 Μαρτίου 2019).
 2. Έγκριση ή μη αιτήματος της Α. Δρελιώση-Ηρακλείδου για χορήγηση άδειας εξαγωγής στο Μιλάνο της Ιταλίας ενός πήλινου μυροδοχείου από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου για ερευνητικούς σκοπούς.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Κώστας Πασχαλίδης.

 

 

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Πρόεδρος του

   Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

     Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

     Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ