Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

Αθήνα,  4 Ιανουαρίου 2019

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 1).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη

  1. Έγκριση ή μη κήρυξης ενάλιου αρχαιολογικού χώρου στον όρμο Λαμπαγιαννά, Δήμου Ερμιονίδας, Π.Ε. Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Έγκριση ή μη πολιτιστικής χορηγίας του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου με αποδέκτη την Εφ.Α. πόλης Αθηνών για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σεισμικής Απόκρισης του Ναού του Ολυμπίου Διός.
  3. Έγκριση ή μη αιτήματος προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων λειτουργίας του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα.
  4. Έγκριση ή μη πρότασης του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού ΝΕΟΝ για προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου Δήλου για εικαστική εγκατάσταση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “SIGHT”, σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στο διάστημα από 18 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2019.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ι. Παπαγεωργίου

  1. Έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων «Ανάπλαση Πλατείας Κατεχάκη πόλης Χανίων Δήμου Χανίων», Π.Ε. Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης (εξ αναβολής).
  2. Έγκριση ή μη μελέτης με τίτλο: «Βελτίωση όψεων ισόγειας ιδιοκτησίας κ.κ. Σπυριδούλας – Δήμητρας Ροδίτη και Ιωσηφίνας – Ελισάβετ Βίνου και αλλαγής χρήσης τμήματός της  από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο διώροφο κτήριο επί της οδού Μητρ. Αθανασίου 55 στην περιοχή Γαρίτσα στην πόλη της Κέρκυρας», Δήμου Κέρκυρας, Π.Ε. Κέρκυρας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  3. Έγκριση ή μη μελέτης: α) εγκατάστασης και λειτουργίας τυροκομικής μονάδας και β) εξωραϊσμού κτηριακών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Μακαριώτισσας, στη Δομβραίνα, Δήμου Θηβαίων, Π.Ε. Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  4. Έγκριση ή μη του Διαχειριστικού Σχεδίου του Φρουρίου Σπιναλόγκας ενόψει της κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (30 Ιανουαρίου 2019).

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Εισηγήτρια: Β. Παπαγεωργίου

  1. Συγκρότηση τριμελούς εκτιμητικής επιτροπής για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας αρχαίου αντικειμένου κατασχεθέντος εις χείρας Κοτσιγιάννη Γρηγορίου του Θεόφιλου.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ.-Σ.Μ.

Γραμματέας του Συμβουλίου: Μαρία Χουσιάδα.

 

Η Πρόεδρος του

   Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

  ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η Προϊσταμένη

του Αυτοτελούς Τμήματος

Γραμματείας Κ.Α.Σ. – Σ.Μ.

Χαρίκλεια Λαναρά

  Π.Ε. Αρχαιολόγων